22-06-2015 - Alle voordelen van een bureaulidmaatschap in één overzicht.

Vijf dagen per week juridisch en zakelijk advies

Voor juridische en zakelijke vragen is onze helpdesk 5 werkdagen per week geopend. Is het probleem te complex, dan is in uitzonderlijke gevallen (en tegen sterk gereduceerde tarieven) doorverwijzing naar Stichting Rechtshulp Ontwerpers mogelijk.

Meer over BNO Advies ›

Jaarlijks 50 euro thuiskopievergoeding

Alle professionele beeldmakers hebben jaarlijks recht op minimaal 50 euro thuiskopievergoeding van Pictoright. Als BNO-lid krijg jij dit bedrag automatisch op je rekening gestort.

Meer over de thuiskopievergoeding ›

Gratis adverteren

BNO-bureauleden plaatsen zonder kosten een vacature op onze website. Voor advertenties in Dude, onze nieuwsmails of voor de bannerpakketten op onze site gelden voordelige tarieven.

Meer over adverteren ›

Bijscholing op maat voor het hele bureau

Speciaal voor bureaus bieden wij incompany-trainingen aan. Afhankelijk van de ontwikkelvraag zijn o.a. de volgende trainingen mogelijk: leiderschapsontwikkeling, management-vaardigheden, teamontwikkeling, communicatie- en adviesvaardigheden, etc.

Meer over de incompany-trainingen › 

Groot aanbod voorbeelddocumenten

Wij beschikken over een groot aanbod voorbeelddocumenten die te downloaden zijn van onze site. Met o.a. verkoopvoorwaarden, consignatieformulieren, bruikleen-, royalty-, licentieovereenkomsten. De meeste documenten zijn ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Bekijk alle downloads ›

Ondersteuning op de buitenlandse markt

Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus hebben een goede uitgangspositie om succes in het buitenland te boeken, maar de kleinschaligheid van de sector zorgt voor obstakels, zoals geld en tijd. Wij zetten ons in om aangesloten bureaus te ondersteunen bij hun stappen op de buitenlandse markt. Zo zijn wij betrokken bij ondersteuningsprogramma's zoals het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie,  vertegenwoordigen en promoten wij aangesloten Nederlandse bureaus in het buitenland, creëren we meer zichtbaarheid voor ontwerpbureaus door het organiseren van lezingen, presentaties en collectieve exportactiviteiten, zoals handelsmissies en inkomende bezoeken en vertegenwoordigen wij de sector bij de overheid (Rijksdienst Ondernemend Nederland). Ook zijn we uitvoerder van Starters International Business (SIB) een regeling die MKB-ondernemers ondersteunt die weinig of geen ervaring met exporteren hebben.

Meer over buitenlandse ondersteuning › 

Een woordvoerder voor het vak

Wij zijn bijna dagelijks bezig om de branche en daarmee ook jullie bureau te vertegenwoordigen. Wij hebben vele relaties met de politiek, zoals de ministeries van EZ en OCW, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het bedrijfsleven, zoals MKB Nederland, VNO/NCW en de Kamers van Koophandel. Ook zijn wij onderdeel van de Federatie Dutch Creative Industries (voor het bevorderen van een goed ontwerpklimaat in Nederland) en Platform Makers (voor het verbeteren van de onderhandelingspositie van makers ten opzichte van producenten en opdrachtgevers). Daarnaast zijn wij betrokken bij ondersteuningsprogramma's, zoals het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie (opvolger DutchDFA). 

Meer over de Federatie Dutch Creative Industries ›
Meer over Platform Makers ›
Meer over het Stimuleringsfonds › 

Gevonden worden door opdrachtgevers

BNO-bureauleden kunnen hun portfolio plaatsen op onze site die elke maand bezocht wordt door 30.000 bezoekers. Op onze homepage staat daarnaast een portfoliocarousel die regelmatig wordt verversd.

Bekijk de portfolio's › 

Design effectiviteit en onderzoek

Design levert 20% meer winst op. Zo blijkt uit ons onderzoek Effectiviteit van Design. Ook onze publicatie Best Practices laat middels een reeks cases zien dat design onmisbaar is. Daarnaast hebben wij speciaal voor opdrachtgevers twee publicaties uitgebracht waarin ze worden geholpen met de keuze van een ontwerper en de zaken die komen kijken bij auteursrecht. 

Meer over het rapport Effectiviteit van Design ›
Meer over de publicatie Best Practices ›
Meer over Suggesties voor opdrachtgevers bij de keuze van een ontwerper ›
Meer over Praktische tips voor opdrachtgevers van ontwerpers ›  

Zichtbaar deel uitmaken van een professioneel design-netwerk

Een BNO-bureaulid maakt zichtbaar deel uit van ons professionele design-netwerk. Daarnaast kun je de status en de reputatie van de BNO inzetten en voed je op jouw beurt de BNO met ervaringen en inzichten.

Op de hoogte van de laatste aanbestedingen

Gratis informatie over nieuwste aanbestedingen? BNO-bureauleden worden op de hoogte gesteld van de laatste aanbestedingen via onze tendermail.

Deelname aan speciale bureaubijeenkomsten

Natuurlijk zijn de BNO-bureaus elkaars concurrenten. Maar het is ook nuttig om met elkaar te kunnen sparren over het vak en de laatste ontwikkelingen. Daarom organiseren wij regelmatig bureaubijeenkomsten (voor kleine-, middelgrote- en grote bureaus).

Uitwisseling en overleg ontwerpbureaus

Voor de aangesloten bureaus van de BNO zijn er twee overleggen om kennis en ervaring uit te wisselen: het HRM-overleg en het Creative Directors Forum. Voor bureaus die zich richten op brand- en packaging design is er een apart platform: BNO NEXTpack.

BNO HRM-overleg
Ongeveer vier keer per jaar organiseert de BNO een overleg voor HRM-medewerkers en managers binnen bureaus die belast zijn met personeelszaken. Naast wet- en regelgeving komen onderwerpen aan bod zoals arbeidscontracten en -voorwaarden, bureaucultuur, belonings- en beoordelingssystemen enzovoorts. Uitwisseling en discussie staan centraal.

BNO Creative Directors Forum
Dit overleg voor de creatieve leiding van bureaus is gestart in 2017 met een kleine groep creative directors. Inmiddels vindt deze informele uitwisseling ongeveer een keer per kwartaal plaats om te praten over zaken als creatief leiderschap, jong talent, groei en inspiratie.

BNO NEXTpack
Dit platform wordt gevormd door brand- en packaging designbureaus en heeft tot doel het vakgebied te promoten onder opdrachtgevers en jong talent.

Is je bureau aangesloten bij de BNO als bureau-lid en ben je geïnteresseerd in deelname, stuur dan een mailtje naar rita@bno.nl. 

Een jaarlijks overzicht van de branche

Elk jaar realiseren wij de BNO Branchemonitor, met daarin de financieel-economische prestaties van de ontwerpsector.

Meer over de BNO Branchemonitor ›  

Een keurmerk voor opdrachtgevers

BNO-bureauleden kunnen het BNO-ledenmerk voeren. Dit keurmerk is het signaal voor een opdrachtgever dat het gekozen bureau voldoet aan de toelatingseisen van de BNO en dat het zich heeft gecommitteerd aan de BNO-gedragscode.

Meer over het BNO-ledenmerk ›

Abonnement op Dude

Alle medewerkers ontvangen vier keer per jaar Dude, Dutch Designers Magazine. Het kwartaalblad geeft een inkijk in de wereld van designers, in hoe zij denken en werken, in wat ze fascineert en inspireert, hun vak, carrière, keuzes, kennis en vaardigheden.

Meer over Dude › 

Geef je opdrachtgever(s) Dude cadeau

Inzicht in het ontwerpproces draagt bij aan goed opdrachtgeverschap. Bureauleden hebben daarom de mogelijkheid hun opdrachtgevers gratis te abonneren op Dude.

Meer over het cadeau-abonnement ›  

Gratis of met korting naar de leukste designevents

De BNO heeft een rijke traditie als het gaat om het organiseren van events waar verschillende ontwerpdisciplines elkaar kunnen ontmoeten. Zo kunnen wij elkaar inspireren, en vooral van elkaar leren. Leden gaan gratis of met korting naar onze events, platformavonden of naar events waar wij bij betrokken zijn.

Meer over de platformavonden ›

Voordelig collectief verzekeringspakket

De BNO biedt BNO-leden in samenwerking met Schouten Zekerheid een collectief verzekeringspakket aan met kwaliteit in polisvoorwaarden, een hoog serviceniveau én een zeer scherp tarief. Er zijn flinke kortingen op o.a. zorg-, aansprakelijkheids-, auto-, inboedel-, ongevallen- en rechtsbijstandverzekeringen.

Meer over Schouten Zekerheid ›

Kortingen op diensten en producten van onze partners uit het ontwerpvak

Speciaal voor BNO-leden regelen wij regelmatig acties met partners uit het ontwerpvak. Van kortingen op o.a. abonnementen, administratieondersteuning of lidmaatschappen. Het aanbod wisselt elke keer.

Bekijk alle acties ›

Overtuigd?

Klik dan hier om lid te worden.

Foto (31 pictures): Rob Verhaart en Edwin Visser van bureau SOGOOD.