09-07-2017 - Dutch Designers Magazine, uit op 8 juli 2017

Het dertiende nummer van Dude, Dutch Designers Magazine waarin Simone Post vertelt over hoe ze werd overdonderd door succes en zich nu weer probeert te focussen op het ontwerpen.

Simone Post
'Als je iets doet, dan moet je er vol voor gaan', en dat is precies wat Simone Post doet. Ondernemen is heel bepalend voor je succes. 'Je kunt niet in een hokje gaan zitten en denken dat het werk wel naar je toe komt.'

 

'JE MOET ALS ONTWERPER ALTIJD SCHERP
PROBEREN TE ZIJN OP WAT JE DOET
EN KANSEN DIE ZICH VOORDOEN
MET BEIDE HANDEN AANGRIJPEN.'

Simone Post

 

Simone Post brak door met haar kleed van afgekeurde Vlisco-stoffen en viel ook op met Envisions, het mede door haar opgerichte collectief waar ze naast haar studio veel tijd en energie in steekt. Zowel in haar eigen werk als bij Envisions staat het experiment centraal.

Continued
Net als in het werk van Simone staat experiment ook in het hoofdartikel centraal. Ontwerpers zijn steeds meer onderzoekers geworden. Maar over de definitie en rol van 'experiment' zijn de meningen verdeeld. Dude sprak verschillende onderzoekende ontwerpers.

Verder is deze Dude de carrière van prijswinnend boekontwerper Rob van Hoesel en ander European Design Award-winnaars, Delft als creatieve hotspot, kunnen ontwerpers bijdragen aan een afname in onze voedselverspilling, wat ons opviel in Milaan en heel veel meer.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden.

Meer informatie ›