Transformeren tot designmerk

Dutch Design Awards reikt jaarlijks een Best Client Award uit aan opdrachtgevers die vormgeving strategisch inzetten voor hun organisatie. Brabantia won dit jaar.

Transformeren tot designmerk (reprise)

De Best Client Award ging dit jaar naar Brabantia. De verhalen van Transavia en MultiTankcard, de genomineerden, zijn zeker ook de moeite waard.

Transformeren tot designmerk (reprise)

De Best Client Award ging dit jaar naar Brabantia. De verhalen van Transavia en MultiTankcard, de genomineerden, zijn zeker ook de moeite waard.

The 'Dikke Van Dale'

Joost Grootens is especially well-known for his atlas designs. The Dikke Van Dale dictionary proves that his methods can be deployed for different types of books. 

De Dikke Van Dale

Joost Grootens is met name gevierd om zijn atlassen. Zijn ontwerp van de Dikke Van Dale bewijst dat zijn aanpak ook toepasbaar is op andere boektypologieën.

Onmogelijke opdracht

Negen ontwerpers over de verrassende samenwerking rond het ontwerpen van het woordmerk van de gemeente Den Haag.

Hoogvliegers

Al tien jaar werken Mirabeau en KLM samen. Hun missie: KLM de meest efficiënte, innovatieve en klantgerichte netwerk-carrier van de digitale wereld maken.

Artis, de 'Vergeten dieren' door Dawn en Raoul Deleo

Dawn en Deleo ontwikkelden de campagne 'Vergeten dieren' van Artis. Dit is één van de cases bij het artikel Design Angel in Dude ed. 2.

Artis, de bewegwijzering door Mijksenaar

Ontwerpbureau Mijksenaar tekende voor de wayfinding van Artis. Dit is één van de cases bij het artikel Design Angel in Dude ed. 2. 

Artis, het plein door Michael van Gessel

Michael van Gessel heeft het Artisplein voor Artis ontworpen. Dit is één van de cases bij het artikel Design Angel in Dude ed. 2. 

Artis, het behang van Pavèl van Houten

Pavèl van Houten ontwierp het behang van het Noord Paviljoen in Artis. Dit is één van de cases bij het artikel Design Angel in Dude ed. 2.

Artis, de huisstijl door VanLennep

Van Lennep heeft de huidige huisstijl van Artis ontworpen. Dit is één van de cases bij het artikel Design Angel in Dude ed. 2.

Wereldklant citizenM

Een goede opdrachtgever is goud waard. citizenM werd bekroond met de prijs voor Beste Opdrachtgever van Nederland.

Post voor iedereen

Neopost zocht een internationale designpartner die lijn kon aanbrengen in de door hen voor de postmarkt geproduceerde machines. De keus viel op Philips Design.

Een smoelend omslag

'Design is voor elke uitgeverij een integraal onderdeel van het product', aldus Berend Jan Veldkamp, uitgever business en samenwerkingen bij Nieuw Amsterdam.